Przejdź do treści

Grillowany łosoś z ostrygowym ramen

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Grillowany łosoś z ostrygowym ramen
Grillowany łosoś z ostrygowym ramen to japońskie 3 składnikowe danie obiadowe. Grillowany, długo marynowany (całą noc) łosoś podany na makaronie ramen doprawionym sosem ostrygowym z dodatkiem ogórka posypanego płatkami chili. Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i zdrowe danie, polecam!
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata do łososia:
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata do łososia:
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Składniki marynaty mieszamy i obtaczamy w niej dokładnie rybę. Chowamy na noc do lodówki.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania, następnie osączamy na sicie i zostawiamy na kilka minut. Następnie podsmażamy na woku na 2 łyżkach oleju, dodajemy sos ostrygowy i dokładnie mieszamy.
  3. Rybę grillujemy po 5-7 min z każdej strony. Możemy do tego użyć grilla domowego lub patelni grillowej. Jeżeli nie dysponujesz sprzętem do grillowanie możesz usmażyć rybę na średnim ogniu na 2-3 łyżkach oleju (czas smażenia jak przy grillowaniu).
  4. Ogórka tniemy w cieniutkie plasterki. Makaron ramen wykładamy na talerz posypujemy posiekanym szczypiorkiem, ogórki posypujemy płatkami chilli i wykładamy grillowanego łososia. Danie gotowe do podania.
    Grillowany łosoś z ostrygowym ramen
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *