Przejdź do treści

Kare raisu – japońskie curry z kurczaka / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kare raisu - japońskie curry z kurczaka / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Kare raisu - japońskie curry z kurczaka to popularne japońskie danie stołowe, dobrze przyrządzone, może stać się prawdziwym przysmakiem:). Podawać z ryżem japońskim.
Głosów: 3
Ocena: 4.33
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szklanka marchewki pokrojonej w grubą kostkę
  • 1 szklanka ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1 szt. piersi kurczaka pokrojonej w kostkę
  • 1 szt. cebuli pociętej w piórka
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 1 szklanka bulionu rybnego dashi lub wody
  • 1 kostka golden curry
  • 2 łyżki oleju
Dodatki:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szklanka marchewki pokrojonej w grubą kostkę
  • 1 szklanka ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1 szt. piersi kurczaka pokrojonej w kostkę
  • 1 szt. cebuli pociętej w piórka
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 1 szklanka bulionu rybnego dashi lub wody
  • 1 kostka golden curry
  • 2 łyżki oleju
Dodatki:
Głosów: 3
Ocena: 4.33
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Marchew podgotować na pół twardo. Ziemniaki podgotować lub usmażyć w głębokim oleju, osączyć.
  2. Mięso szybko obsmażyć na oleju z cebulą, dodać ziemniaki, marchew, groszek, dashi i rozdrobnioną kostkę curry japońskiego. Dusić na średnim ogniu do lekkiego zagęszczenia (ewentualnie przyprawić wg. upodobania oraz dodać odrobinę cukru).
  3. Wyłożyć na talerz obok ryżu, a na liściu sałaty ułożyć surówki.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *