Przepis na Kare raisu – japońskie curry z kurczaka / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Kare raisu - japońskie curry z kurczaka to popularne japońskie danie stołowe, dobrze przyrządzone, może stać się prawdziwym przysmakiem:). Podawać z ryżem japońskim.
Kare raisu - japońskie curry z kurczaka to popularne japońskie danie stołowe, dobrze przyrządzone, może stać się prawdziwym przysmakiem:). Podawać z ryżem japońskim.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 30 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 1 szklanka marchewki pokrojonej w grubą kostkę
- 1 szklanka ziemniaków pokrojonych w kostkę
- 1 szt. piersi kurczaka pokrojonej w kostkę
- 1 szt. cebuli pociętej w piórka
- 1/2 puszki zielonego groszku
- 1 szklanka bulionu rybnego dashi lub wody
- 1 kostka golden curry
- 2 łyżki oleju
Dodatki:
- 1 szklanka ryżu japońskiego ugotowanego wg. przepisu
- kilka liści sałaty
- surówka z kiełków
- surówka z ogórków
Składniki
Dodatki:
|
Głosów: 2
Ocena: 5 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Marchew podgotować na pół twardo. Ziemniaki podgotować lub usmażyć w głębokim oleju, osączyć.
- Mięso szybko obsmażyć na oleju z cebulą, dodać ziemniaki, marchew, groszek, dashi i rozdrobnioną kostkę curry japońskiego. Dusić na średnim ogniu do lekkiego zagęszczenia (ewentualnie przyprawić wg. upodobania oraz dodać odrobinę cukru).
- Wyłożyć na talerz obok ryżu, a na liściu sałaty ułożyć surówki.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (13)
- [+]Artykuły spożywcze (1533)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (24)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (160)
- [+]Kuchnia tajska (173)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (84)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (34)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz