Przejdź do treści

Kimchi nachos (by Magda Klimczak)

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kimchi nachos (by Magda Klimczak)
Kimchi nachos to fantazyjna przekąska będąca połączeniem kuchni koreańskiej i meksykańskiej. Chrupiące meksykańskie nachos zapieczone z kimchi, awokado i serem cheddar. Do tego wszystkiego okraszone cebulą dymką oraz koreańskimi dodatkami papryką gochugaru i chrupiącymi wodorostami Kim Nori. To wszystko razem daje wspaniałą chrupiąca przekąskę z najlepszymi koreańskimi smakami.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Przekąski
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Przekąski
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Wykładamy nachos w naczyniu żaroodpornym, na chipsy wykładamy równą warstwę kimchi, kawałki awokado, posypujemy serem i zapiekamy 5-7 minut.
  2. Zapieczone nachos posypujemy papryką gochugaru, dymką i pociętymi chrupiącymi glonami.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *