Przejdź do treści

Kitsune udon – lisi makaron / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kitsune udon - lisi makaron / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Nazwa potrawy nawiązuje do lisów, które według japońskich legend lubią smażony tofu. Przepis łączy tendencje wegetariańskiej kuchni buddyjskiej z użyciem makaronu udon.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Porcje
osoby
Składniki
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pokroić tofu w trójkąty, podgrzać z makaronem wkładając na kilkadziesiąt sekund do wrzątku.
  2. Dashi zagotować z sake, mirinem i sosem sojowym (pod sam koniec gotowania dodać krążki pora).
  3. W miseczce ułożyć porcję makaronu i tofu, zalać bulionem, posypać kiełkami.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *