Przepis na Kitsune udon – lisi makaron / Przepis internauty
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 2 plastry tofu zwartego
- 1,5 szklanki makaronu Udon ugotowanego
- kawałek pora pokrojonego w ukośne krążki
- garść kiełków świeżych, najlepiej pikantnych
- 2 szklanki dashi najlepiej wegetariańskiego (z shitake lub kombu)
- 1 łyżka wina ryżowego lub sake
- 2 łyżki mirinu
- 1 łyżeczka sosu sojowego japońskiego
Składniki
|
Głosów: 0
Ocena: 0 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Pokroić tofu w trójkąty, podgrzać z makaronem wkładając na kilkadziesiąt sekund do wrzątku.
- Dashi zagotować z sake, mirinem i sosem sojowym (pod sam koniec gotowania dodać krążki pora).
- W miseczce ułożyć porcję makaronu i tofu, zalać bulionem, posypać kiełkami.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (9)
- [+]Artykuły spożywcze (1575)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (11)
- Makaron, ryż, mąka (28)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (20)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (12)
- Herbata, napoje (9)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (189)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (27)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (17)
- [+]Kuchnia indyjska (88)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (20)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (149)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (15)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (37)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
- Inne (1)
Dodaj komentarz