Przejdź do treści

Kochujang (gochujang) koreańska pasta z chilli i soi / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kochujang (gochujang) koreańska pasta z chilli i soi
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 3 oceny
Kochujang to pikantna pasta ze sfermentowanej soi i ostrej papryki. Jest to jeden z podstawowych składników w kuchni koreańskiej stosowany do sosów, marynat itp. Przepis ten bazuje na podanym na stronie hannaone.com. Substytut wychodzi w smaku bardzo podobnie do oryginalnej pasty, która w Polsce jest ciężko osiągalna i droga.
Głosów: 6
Ocena: 3.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 10 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
Składniki
Czas przygotowania 10 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
Składniki
Głosów: 6
Ocena: 3.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki poza olejem sezamowym, aby powstała dość gęsta pasta. Odstawić na 1h.
  2. Następnie dodać olej sezamowy i wodę w ilości takiej, aby uzyskać pastę o konsystencji musztardy. Przechowywać w lodówce.
Udostępnij ten przepis