Przejdź do treści

Krewetki chilli z czosnkiem / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Krewetki chilli z czosnkiem / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 16 ocen
Krewetki chilli z czosnkiem to pyszne, średnio pikantne krewetki, które doskonale smakują z makaronem lub ryżem i sałatką. Świetnie danie od naszego użytkownika, wszystkie 16 osób, które oceniło tą potrawę przyznało jej najwyższą ocenę 5.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoba
Składniki
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoba
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Krewetki oczyścić i osuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. Czosnek, imbir i papryczkę drobno posiekać.
    Krewetki chilli z czosnkiem
  3. Rozgrzać wok i dodać łyżkę oleju do smażenia i łyżeczkę oleju sezamowego. Gdy olej będzie rozgrzany wrzucić krewetki i mieszając podsmażać do uzyskania odpowiedniego koloru (około 2 minuty). Przytrzymując krewetki łyżką cedzakową odlać płyn powstały w wyniku smażenia.
    Krewetki chilli z czosnkiem
  4. Następnie dorzucić czosnek, imbir, chilli, ocet, cukier, i sos ostrygowy. Smażyć jeszcze około 1-2 minuty na średnim ogniu często mieszając.
    Krewetki chilli z czosnkiem
Udostępnij ten przepis