Przejdź do treści

Kurczak imbirowo-miodowy

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak imbirowo-miodowy
Kurczak imbirowo-miodowy to bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie smażone stir-fry. Przygotowany w ten sposób kurczak jest niezwykle delikatny i mięciutki, po prostu rozpływa się w ustach, kontrastując z mocnym smakiem imbirowo-miodowego sosu. Danie podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pokrojone mięso włożyć do miseczki, zalać marynatą i wymieszać. Zostawić w chłodnym miejscu na minimum godzinę.
    Kurczak imbirowo-miodowy
  2. Do rozgrzanego woka wlać 2 łyżki oleju. Gdy zacznie lekko dymić wrzucić 1/2 porcji mięsa i smażyć mieszając przez 2 minuty. Gdy mięso uzyska złoty kolor wyjąć je na talerz. Czynność powtórzyć z drugą partią mięsa. Gdy będzie gotowe dodać uprzednio usmażone mięso, dolać resztki marynaty i wymieszać, chwilę podgrzewać.
    Kurczak imbirowo-miodowy
  3. Danie gotowe. Podawać gorące z ryżem jaśminowym.
    Kurczak imbirowo-miodowy
Udostępnij ten przepis