Przejdź do treści

Kurczak po wietnamsku / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak po wietnamsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 2 oceny
Serwować z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 40 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Czas przygotowania 40 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Piersi pokroić w kawałki i połączyć z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.
  2. Smażyć chwilę, dodać curry, imbir, chili, sól, pieprz i sos sojowy, dusić przez 10 min. Podawać z ryżem.
Udostępnij ten przepis
 

1 komentarz do “Kurczak po wietnamsku / Przepis internauty”

  1. zamiast zwykłego oleju zdecydowanie polecam olej sezamowy, który nada charakterystyczny orientalny zapach i przede wszystkim smak całej potrawie, wystarczą dwie łyżki, a zamiast soli, sos sojowy, a do smaku polecam jeszcze poeksperymentować z cukrem, i w finale okaże się, że wyszła nam dokładnie taka potrawa orientalna jakiej oczekiwaliśmy, słodko, pikantna i aromatyczna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *