Przepis na Kurczak po wietnamsku / Przepis internauty
Głosów: 1
Ocena: 4
Twoja ocena:
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 40 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 2 szt. piersi kurczaka
- 3 szt. cebuli dużych
- 1 główka czosnku
- 3 łyżki przyprawy curry
- 3 łyżki świeżego imbiru startego
- 2 łyżki chili mielonego
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- 1/3 szklanki sosu sojowego
- 3 łyżki oleju do smażenia
Dodatek:
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Składniki
Dodatek:
|
Głosów: 1
Ocena: 4 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Piersi pokroić w kawałki i połączyć z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem.
- Smażyć chwilę, dodać curry, imbir, chili, sól, pieprz i sos sojowy, dusić przez 10 min. Podawać z ryżem.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Promocja (5)
- [+]Artykuły spożywcze (1817)
- [+]Kuchnia chińska (393)
- Sosy chińskie (34)
- Olej, ocet, pasty (13)
- Makaron, ryż, mąka (32)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (19)
- Herbata, napoje (15)
- [+]Kuchnia japońska (187)
- [+]Kuchnia tajska (223)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (23)
- Pasty, przyprawy (33)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (21)
- [+]Kuchnia chińska (393)
- [+]Przybory kuchenne (159)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (19)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (15)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (7)
- Wyprzedaże (10)
- Produkty do sushi (39)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (1)
Komentarze
zamiast zwykłego oleju zdecydowanie polecam olej sezamowy, który nada charakterystyczny orientalny zapach i przede wszystkim smak całej potrawie, wystarczą dwie łyżki, a zamiast soli, sos sojowy, a do smaku polecam jeszcze poeksperymentować z cukrem, i w finale okaże się, że wyszła nam dokładnie taka potrawa orientalna jakiej oczekiwaliśmy, słodko, pikantna i aromatyczna
Dodaj komentarz