Przepis na Makaron ryżowy z kurczakiem w miodzie
Ocena ze starego portalu: 4,83 / 12 ocen
Kilka dni temu zakupiłem pierwszy asortyment do nowo otwieranego sklepiku na kuchniachinska.pl (sklepik powinien wystartować w połowie kwietnia 2009, będzie można w nim kupić praktycznie wszystkie składniki i przybory kuchenne potrzebne w kuchni chińskiej, tajskiej i japońskiej). Spośród ok. 100 artykułów spożywczych wiele do tej pory nie pojawiło się w przepisach na stronie. Przejrzałem internet i znalazłem bardzo sympatyczny przepis na makaron ryżowy po tajsku z 2 nowymi składnikami (makaron ryżowy tasiemki i grzyby Shitake), które wkrótce będzie można kupić w moim nowym sklepie internetowym. Jak dla mnie danie jest pierwsza klasa.
Kilka dni temu zakupiłem pierwszy asortyment do nowo otwieranego sklepiku na kuchniachinska.pl (sklepik powinien wystartować w połowie kwietnia 2009, będzie można w nim kupić praktycznie wszystkie składniki i przybory kuchenne potrzebne w kuchni chińskiej, tajskiej i japońskiej). Spośród ok. 100 artykułów spożywczych wiele do tej pory nie pojawiło się w przepisach na stronie. Przejrzałem internet i znalazłem bardzo sympatyczny przepis na makaron ryżowy po tajsku z 2 nowymi składnikami (makaron ryżowy tasiemki i grzyby Shitake), które wkrótce będzie można kupić w moim nowym sklepie internetowym. Jak dla mnie danie jest pierwsza klasa.
Czas przygotowania | 60 minut |
Porcje |
osób
|
Składniki
- 500 g piersi kurczaka
- 250 g makaronu ryżowego tasiemki
- 3 szt. cebuli pociętej w półtalarki
- 4 ząbki czosnku wyciśnięte
- 1 cm świeżego imbiru posiekanego
- 1 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
- 1 pęczek cebuli dymki sam szczypior, pocięty w 4 cm kawałki
- 50 g grzybów shitake
- 2 łyżki soku z limonki
- 3 łyżki oleju do smażenia
Sos:
- 4 łyżki sosu sojowego tajskiego
- 6 łyżek miodu
- 2 łyżki sosu rybnego
Składniki
Sos:
|
Sposób przygotowania
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (9)
- [+]Artykuły spożywcze (1575)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (31)
- Olej, ocet, pasty (11)
- Makaron, ryż, mąka (28)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (20)
- Warzywa, owoce (19)
- Tofu, gluten, grzyby (16)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (12)
- Herbata, napoje (9)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (189)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (27)
- Warzywa, owoce, grzyby (8)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (17)
- [+]Kuchnia indyjska (88)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (20)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (149)
- Patelnia wok (20)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (15)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (6)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (37)
- Produkty OrientCook i KATTO (22)
- Inne (1)
Dodaj komentarz