Przepis na Małże z grzybami shitake i brokułami
Czas przygotowania | 20 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 500 g małży w muszlach lub 250g mięsa z małży
- kilkanaście różyczek brokuła
- 5 szt. grzybów shitake wymoczonych w gorącej wodzie i pokrojonych w paski
- 15 cm pora tylko biała część, pokrojonego w plasterki
- 3 ząbki czosnku posiekane
- 1 łyżka świeżego imbiru startego na tarce
- 1 łyżeczka papryczki chili kruszonej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka soku z limonki lub cytryny
- 3 łyżki oleju do smażenia
Do dekoracji:
- parę liści sałaty strzępiastej
Dodatek:
- 200 g makaronu somen ugotowanego lub
- 1 paczka makaronu shirataki przelanego wrzątkiem
Składniki
Do dekoracji:
Dodatek:
|
Sposób przygotowania
- Rozgrzać wok, wlać olej i wrzucić czosnek i imbir, smażyć chwilę mieszając. Dodać grzyby, smażyć przez 2 minuty mieszając.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1560)
- [+]Kuchnia chińska (331)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz