Przejdź do treści

Małże z grzybami shitake i brokułami

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Małże z grzybami shitake i brokułami
Małże z grzybami shitake i brokułami to pyszne, lekko ostre danie, które można podać nawet podczas wykwintnego przyjęcia.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Do dekoracji:
  • parę liści sałaty strzępiastej
Dodatek:
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Do dekoracji:
  • parę liści sałaty strzępiastej
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Opłukane małże wrzucić do wrzątku i gotować przez 3 minuty, odcedzić i wyjąć z muszli. Małże, które się nie otworzyły odrzucić.
    Małże z grzybami shitake i brokułami
  2. Rozgrzać wok, wlać olej i wrzucić czosnek i imbir, smażyć chwilę mieszając. Dodać grzyby, smażyć przez 2 minuty mieszając.
  3. Dołożyć por i brokuły, wlać sos sojowy, sos ostrygowy i wsypać płatki chilli. Smażyć przez 3-4 minuty mieszając.
    Małże z grzybami shitake i brokułami
  4. Wrzucić małże, skropić sokiem z limonki, wymieszać i jeszcze chwilę potrzymać na ogniu. Podawać na cienkim makaronie z listkami sałaty.
    Małże z grzybami shitake i brokułami
  5. Małże z grzybami shitake i brokułami
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *