Przepis na Roladki z kapusty pekińskiej i bekonu
Czas przygotowania | 25 minut |
Porcje |
roladek
|
Składniki
- 6 liści kapusty pekińskiej
- 12 plastrów boczku surowego bez skóry (lub chudej wieprzowiny)
- 1 litr bulionu rybnego dashi
- 50 ml wina ryżowego lub sake lub białego wytrawnego wina
- 4 łyżki sosu sojowego japońskiego
Składniki
|
Sposób przygotowania
- Przygotować bulion dashi, w tym celu do litra gorącej wody dodać 10g proszku dashi (ok 2 kopiastych łyżeczek).
- Liść kapusty położyć na desce do krojenia, na nim ułożyć plaster boczku, odwrócić boczkiem do dołu i zrolować (zaczynamy od grubszej strony liścia, boczek ma znaleźć się na wierzchu rolady). Roladę spiąć wykałaczką aby się nie rozwinęła.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (13)
- [+]Artykuły spożywcze (1533)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (24)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (160)
- [+]Kuchnia tajska (173)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (84)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (34)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz