Przejdź do treści

Smażone krewetki królewskie z ogórkiem i makaronem Soba

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażone krewetki królewskie z ogórkiem i makaronem Soba
Smażone krewetki królewskie z ogórkiem i makaronem Soba to eleganckie danie z krewetek Black Tiger serwowanych na gryczanym makaronie soba. Do tej potrawy należy użyć surowych krewetek i smażyć je bardzo krótko, do momentu zmiany koloru z szarego na różowy. Jeżeli do przygotowania dania użyjemy gotowanych obranych krewetek należy skrócić smażenie do 30 sek.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i odstawić.
  2. Opłukać i osuszyć krewetki, usunąć głowy, odnóża i pancerze. Ogonki zostawić. Delikatnie naciąć od góry i wyjąc jelito. Ponownie opłukać i osuszyć.
    Smażone krewetki królewskie z ogórkiem i makaronem Soba
  3. W woku dobrze rozgrzać olej, wrzucić czosnek i imbir, smażyć mieszając 15 sek.
  4. Dodać oczyszczone krewetki i smażyć minutę mieszając i delikatnie je obracając.
    Smażone krewetki królewskie z ogórkiem i makaronem Soba
  5. Dołożyć pokrojony ogórek, dymkę, wlać sos sojowy i sos rybny.
    Smażone krewetki królewskie z ogórkiem i makaronem Soba
  6. Wymieszać i doprawić sosem chili i sokiem z cytryny.
  7. Odsunąć krewetki na brzeg woka, włożyć na środek makaron i podgrzać. Serwować na gorąco, krewetki ułożone na makaronie.
    Smażone krewetki królewskie z ogórkiem i makaronem Soba
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *