Przejdź do treści

Smażone skrzydełka kurczaka w pięciu smakach

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażone skrzydełka kurczaka w pięciu smakach
Ocena ze starego portalu: 4,75/ 4 oceny
Skrzydełka można podawać jako przekąskę z dipami lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Przekąski
Czas przygotowania 25 minut
Czas oczekiwania 12 godzin
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sosy do maczania:
Rodzaj dania Przekąski
Czas przygotowania 25 minut
Czas oczekiwania 12 godzin
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sosy do maczania:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pociąć skrzydełka na części, końcówkę odrzucić. Wymieszać dokładnie z marynatą i odstawić do lodówki na kilkanaście godzin (np. na noc).
  2. Wymieszać skrzydełka z lekko ubitym białkiem. Obtaczać w mące kukurydzianej i smażyć porcjami na głębokim oleju ok. 3 min. Wyjąć i dobrze osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku.
  3. Przed podaniem możemy przesmażyć skrzydełka jeszcze raz (1 min ma bardzo gorącym oleju) dzięki czemu będą bardziej chrupiące.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *