Przejdź do treści

Wątróbka drobiowa z imbirem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wątróbka drobiowa z imbirem
Wątróbka drobiowa z imbirem to proste i smaczne chińskie danie z wątróbki, gotowe w kilkanaście minut. Potrawę można podawać na gorąco z ryżem jaśminowym ale również na zimno jako przekąskę.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Do podania:
  • kilka liści sałaty lub
  • garść świeżej rukoli
Dodatek:
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Do podania:
  • kilka liści sałaty lub
  • garść świeżej rukoli
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wątróbki wypłukać w zimnej wodzie i przekroić na pół. Oczyścić z błon i osuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. Połączyć składniki marynaty i dodać do wątróbek. Wymieszać starannie i odstawić na minimum 30 minut.
    Wątróbka drobiowa z imbirem
  3. Wątróbki wyjąć z marynaty i obtoczyć w mące.
  4. Wrzucać na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor.
  5. Dolać przygotowaną mieszankę sosu i prużyć na małym ogniu jeszcze jeszcze ok. 4 minut.
    Wątróbka drobiowa z imbirem
  6. Podawać gorącą z dodatkiem rukoli lub sałaty albo na zimno jako przekąskę.
    Wątróbka drobiowa z imbirem
Udostępnij ten przepis