Przepis na Wątróbka smażona z mango
Wątróbka smażona z mango to usmażona w woku wątróbka z dodatkiem kwaskowego mango i dymki. Potrawa łatwa w przygotowaniu a jednocześnie oryginalna smakowo. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Czas przygotowania | 15 minut |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 1/2 kg wątróbki drobiowej
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 szt. mango średnio dojrzałego
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki oleju arachidowego
- 2 łyżeczki soku z limonki
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- 3 szt. cebulki dymki sam szczypior
Dodatkowo:
- 1 1/2 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu lub
- 250 g makaronu mie ugotowanego lub usmażonego wg. przepisu
- sos chili do polania ryżu lub makaronu
Składniki
Dodatkowo:
|
Sposób przygotowania
- Wątróbkę umyć w zimnej wodzie i bardzo dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć mąką a jej nadmiar strząsnąć.
- Rozgrzać olej i masło w woku i wrzucić wątróbkę. Smażyć kawałki z każdej strony po 3 minuty.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1564)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz