Przejdź do treści

Wołowina smażona z warzywami i makaronem shirataki

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wołowina smażona z warzywami i makaronem shirataki
Wołowina smażona z warzywami i makaronem shirataki to niskokalorycznym potrawa z makaronem Shirataki, uzyskanym z azjatyckiej rośliny konjac. Polecana jest szczególnie dla osób dbających o linie. Wołowinę musimy pociąć w cieniutkie paseczki wtedy już po krótkim smażeniu będzie miękka i smaczna.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Makaron odcedzić z płynu w którym się znajdował i dokładnie przepłukać w zimnej wodzie.
  2. Wołowinę pokroić w bardzo cienkie paseczki o długości ok. 3 cm.
    Wołowina smażona z warzywami i makaronem shirataki
  3. Rozgrzać 2 łyżki oleju w woku, wrzucić rozdrobniony czosnek i po chwili dodać wołowinę i chili. Smażyć przez 4 minuty do wyparowania powstałego płynu i lekkiego zrumienienia. Wyjąć mięso na talerz.
    Wołowina smażona z bakłażanem i makaronem Soba
  4. Dolać pozostały olej do woka i po rozgrzaniu wrzucić pora i marchew. Smażyć mieszając 2-3 minuty. Dodać dymkę, smażyć mieszając kolejną 1 minutę.
  5. Dołożyć usmażone mięso, dodać przyprawę 5 smaków i wymieszać.
    Wołowina smażona z warzywami i makaronem shirataki
  6. Wlać sos sojowy, olej sezamowy, sok z cytryny i doprawić do smaku solą. Dodać makaron shirataki i delikatnie wymieszać.
    Wołowina smażona z warzywami i makaronem shirataki
  7. Danie gotowe, podawać natychmiast ciepłe.
    Wołowina smażona z warzywami i makaronem shirataki
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *