🔥 Gotuj jak prawdziwy mistrz kuchni azjatyckiej!
Limitowana oferta produktów Orient Cook!
Zestaw wok RĘCZNIE KUTY ze stali węglowej 12 cali wraz z niezbędnymi akcesoriami. Jest to komplet, który doceni każdy – od zawodowego szefa kuchni po domowego miłośnika gotowania 😊
- Patelnia wok RĘCZNIE KUTY ze stali węglowej 12 cali OrientCook, średnica: 30-31cm, głębokość: 8,5cm, waga 950g, grubość ścianki: 1mm. Drewniana rączka umożliwia łatwe posługiwanie się wokiem podczas smażenia. Przed rozpoczęciem użytkowania wymaga wypalania (instrukcja wypalania i konserwacji w z załączeniu).
- Łopatka do woka 11cm OrientCook, długość: 43cm, szerokość łopatki: 11cm, waga: 170g. Łopatka służy do mieszania w woku ze stali węglowej, można nią także łatwo obracać smażone placki. Jeżeli stosujesz technikę „podrzucania” podczas smażenia wtedy lepsza od łopatki jest chochla do smażenia. Stal nierdzewna, drewno.
- Cedzak sitko OrientCook 15cm to średniej wielkości sitko ze stali nierdzewnej. Sitko służy do wyjmowania wszelkiego typu produktów z wrzątku i głębokiego tłuszczu. Średnica: 15cm (6”), długość rączki: 29cm, waga: 110g.
- Szczotka bambusowa do woka 30 cm OrientCook została specjalnie dostosowana do naczyń ze stali węglowej, których nie poleca się myć zwykłą gąbką z płynem. Polecany przez nas produkt pozwoli wyeliminować problem ścierania się praktycznej powłoki, dzięki której potrawy nie przywierają w trakcie gotowania. Szczotka bambusowa do woka 30 cm OrientCook to przydatny przyrząd kuchenny – który chroni powłokę przed ścieraniem i wydłuża żywotność naczynia.
- Pierścień stabilizujący do woka OrientCook, średnica wewnętrzna: 21,5cm, średnica zewnętrzna: 25cm, wysokość: 3,5cm, waga: 120g, pasuje do wszystkich woków. Jego użycie pozwala ustabilizować wok o okrągłym dnie na domowym palniku. Może nie pasować do niektórych kuchenek o wąskich paleniskach. Stal nierdzewna.
✨Nasze woki ręcznie kute Orient Cook powstają w tradycyjnych warsztatach pod okiem chińskich rzemieślników, którzy od pokoleń doskonalą sztukę obróbki stali.
- Autentyczność – każdy wok jest ręcznie kuty, co nadaje mu niepowtarzalny charakter. Takie woki są używane w chińskich restauracjach od setek lat.
- Stal węglowa – szybko się nagrzewa, idealna do smażenia w wysokiej temperaturze.
- Perfekcyjne wyważenie – nie za lekkie, nie za ciężkie. Idealne do techniki „podrzucania”, bez zmęczenia dłoni.
- Stir-fry bez kompromisów – szybkie smażenie w wysokiej temperaturze, zachowanie koloru, chrupkości i aromatu dań i składników.
„Nasze woki ręcznie kute Orient Cook są obecne na polskim rynku od 2010 roku.”







