Przejdź do treści

Kurczak w sosie hoisin

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak w sosie hoisin
Ocena ze starego portalu: 4,21 / 14 ocen
Danie błyskawiczne, bardzo łatwe w przygotowaniu.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatek:
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Kurczaka pokroić w 1 1/2 cm kostkę.
  2. Wymieszać składniki marynaty, dodać do kurczaka i odstawić na 20 min.
  3. Wymieszać składniki sosu, odstawić.
  4. Mocno rozgrzać olej, włożyć kurczaka i smażyć mieszając na dużym ogniu aż zmieni kolor.
  5. Wyjąć kurczaka na talerz a do woka wrzucić cebulkę i chwilę podsmażyć
  6. Włożyć ponownie kurczaka i zamieszać.
  7. Wlać sos i mieszać aż zgęstnieje. Dusić jeszcze potrawę przez 1 min od czasu do czasu mieszając. Podawać z ryżem jaśminowym.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *