Ocena ze starego portalu: 4,80 / 5 ocen
Kolejna potrawa z serii grilowanych. Pamiętaj, że mięso należy grillować krótko, max. 5 min, wtedy będzie mięciutkie i pyszne. Bardzo ważne jest pocięcie piersi w kawałki o równej grubości, dzięki temu mięso będzie soczyste i równo usmażone. Ten przepis to moja własna inwencja. Podawać jako jedno z dań grillowego przyjęcia, samodzielnie z ryżem lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
        Kolejna potrawa z serii grilowanych. Pamiętaj, że mięso należy grillować krótko, max. 5 min, wtedy będzie mięciutkie i pyszne. Bardzo ważne jest pocięcie piersi w kawałki o równej grubości, dzięki temu mięso będzie soczyste i równo usmażone. Ten przepis to moja własna inwencja. Podawać jako jedno z dań grillowego przyjęcia, samodzielnie z ryżem lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
| Prep Time | 30 minut | 
| Passive Time | 30 minut | 
| Servings | 
         osoby     | 
        
    Ingredients
    
                - 400 g piersi kurczaka
        Marynata:    
                - 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 plasterek świeżego imbiru posiekanego
- 1 łyżeczka sosu chili
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
| 
 
 
 
        
    Ingredients
     
 
        Marynata:     
 | 
        
    Instructions
    
                
        
    Share this Recipe
    
                
 
        


