Na początku mięso pokrojone w drobne paseczki zalewamy marynatą z sosu sojowego i oleju + ocet. rzecz idzie do lodówy i po ok 2 godzinach możemy zabrać się za gotowanie.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy warzywa z mrożonki i w momencie kiedy będą miękkie dokładamy mięso z marynatą. Dusimy przez dłuższą chwilę + papryka chili.
Makaron zalewamy wrzątkiem na 3 minuty, odsączamy. Kiedy mięso z warzywami posiada już jednolity kolor i jest miękkie dorzucamy makaron i mieszamy.
Następnie podsmażamy makaron z mięsem na patelni, przez krótszą chwilę, po nałożeniu na talerze posypujemy drobno posiekaną dymką. Do smaku warto również pokropić octem ryżowym. Na tym etapie można dodać sos chili do smaku. w tym momencie, kończy się gotowanie a zaczyna najprzyjemniejsza część przepisu.
Share this Recipe
Ta strona używa ciasteczek - małych plików tekstowych, zapisywanych na Twoim komputerze. Zmień ustawienia przeglądarki, by je wyłączyć.