| Prep Time | 45 minut | 
| Passive Time | 20 minut | 
| Servings | 
             
         osoby     
                 | 
                    
        
    Ingredients
    
                - 2 szt. kotletów schabowych (ok. 1 cm grubości)
 - 1 szt. papryki czerwonej
 - 1 szt. papryki zielonej
 - 1/2 pęczka cebuli dymki
 - 1 cm. świeżego imbiru
 - kilka grzybów mun
 - 2 łyżki oleju do smażenia
 - 1 szklanka bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
 
        Marynata:    
                - 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
 - 1 kieliszek wódki
 - 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
 - 3 łyżki oleju
 - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
 
        Dodatek:    
                - 1 1/2 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
 
            
 
 
 
        
    Ingredients
     
                
 
        Marynata:     
                
 
        Dodatek:     
                
  | 
                                
             | 
                    
        
    Instructions
    
                - Schab pokroić na cienkie paski
 - Z sosu sojowego, wódki, przyprawy 5 smaków, 3 łyżek oleju i mąki ziemniaczanej zrobić marynatę, włożyć do niej paski schabu, dokładnie wymieszać i zostawić w cieple na ok. 20 min
 - Papryki pokroić na cienkie paski, cebulę w piórka, szczypior dymki na kawałki 2 cm, imbir na plasterki, grzybki mun gotować 5 minut, następnie pokroić w paski.
 - W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić imbir i chwilę podsmażyć, dodać zamarynowany schab i smażyć 2-3 min ciągle mieszając.
 - Dodać pozostałe składniki i smażyć kolejne 3 min.
 - Dolać rosołek i dusić do zgęstnienia sosu.
 - Ugotowany ryż ułożyć na środku ogrzanego talerza a na to gotowe danie.
 
        
    Share this Recipe
    
                