| Prep Time | 30 minut | 
| Servings | 
             
         osoby     
                 | 
                    
        
    Ingredients
    
                - 2 szt. jajka
 - 1 szt. udka kurczaka
 - 1 szt. marchewki
 - 500 ml bulionu drobiowego z udka i marchewki, można go wzmocnić bulionem w proszku
 - 3 łyżki sosu sojowego jasnego
 - 1 cm świeżego imbiru
 - 2 ząbki czosnku
 - 1 łyżka oleju sezamowego
 - kilka szczypt pieprzu
 - 150 g makaronu mie lub makaronu ramen
 - 2 liście kapusty pekińskiej pocięte w paski
 
            
 
 
        
    Ingredients
     
                
  | 
                                
        
    Instructions
    
                - Przygotuj bulion z kurzego udka i marchewki. Do smaku można dodać bulion drobiowy w proszku. Gdy mięso i marchewka będą miękkie wyjmij je z garnka a do gotującego bulionu dodaj sos sojowy, przeciśnij przez praskę czosnek, zetrzyj na tarce imbir. Dodaj olej sezamowy i dopraw pieprzem. Gotuj przez 5 minut. Po ugotowaniu bulion przecedź przez sitko.
 
        
    Share this Recipe
    
                
        
