Przejdź do treści

Placki kukurydziane po tajsku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Placki kukurydziane po tajsku
Placki kukurydziane po tajsku wykonane z ziaren kukurydzy pikantne i aromatyczne placki, które można podawać o każdej porze dnia.
Głosów: 2
Ocena: 4.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Czas przygotowania 15 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Głosów: 2
Ocena: 4.5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Ziarna kukurydzy odcedzić z zalewy i podzielić na pół.
    Placki kukurydziane po tajsku
  2. Jedną część zmiksować z mąką, jajkiem i mlekiem kokosowym oraz pastą curry. Dodać całe ziarna kukurydzy, cebulę oraz posiekaną kolendrę i bazylię. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Placki kukurydziane po tajsk
  3. Cała masę dobrze rozmieszać.
    Placki kukurydziane po tajsku
  4. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, nakładać łyżką placki wielkości placków ziemniaczanych, smażyć z obu stron na złoty kolor.
  5. Podawać gorące z dodatkiem ostrego sosu chili.
    Placki kukurydziane po tajsku
Udostępnij ten przepis