Przejdź do treści

Pasta sojowa chili koreańska Ssamjang 500g

17,90  brutto

Samjang to mieszanka pasty chili Gochujang i pasty sojowej Dwenjang z dodatkowymi przyprawami. Jest częstym dodatkiem do koreańskich kanapek (mięso, ryż, tofu zawijane w liście sałaty lub sezamu). Stosuję się ja także jako dip do surowych warzyw takich jak papryka, ogórek, marchew, może być też użyta jako dressing do sałatek. Samjang może być także użyta jako znakomity dodatek do wszelkiego typu dań zamiast musztardy, chrzanu, majonezu. Zdecydowanie polecam, ta pasta jest po prostu zabójcza! Produkcja: Korea.

Na stanie

Samjang to mieszanka pasty chili Gochujang i pasty sojowej Dwenjang (doenjang) z przyprawami. Często dodawana do koreańskich kanapek. Stosuję się ja także jako dip do surowych warzyw: papryka, ogórek, marchew, również jako dressing do sałatek.

Samjang można także użyć do dań jako zamiennik musztardy, chrzanu, majonezu.

Składniki: woda, mąka pszenna, syrop glukozowy, soja, sól, mieszanka przypraw (chili w proszku, woda, sól, czosnek w proszku, cebula w proszku), pszenica, alkohol, cukier brązowy, czosnek, ekstrakt z pszenicy, mielone ziarna gorczycy, prażone nasiona sezamu, olej czosnkowy, aromat.

Produkcja: Korea.

Waga 0,55 kg

Może spodoba się również…