Przejdź do treści

Banany z miodem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Banany z miodem
Ocena ze starego portalu: 4,93 / 15 ocen
Banany z miodem to klasyczny chiński deser. Chrupiące banany polane miodem, serwowane na ciepło. W ten sam sposób możemy przygotować ananasy. Zarówno migdały jak i sezam można uprzednio uprażyć na suchej patelni, nadaje to im ciekawy smak i zapach.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Ciasto:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szt. jajka
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Ciasto:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szt. jajka
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wymieszać składniki na ciasto o zawiesistej konsystencji. Odstawić na 30 min żeby wyrosło.
  2. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół i obtoczyć w cieście.
    Banany z miodem
  3. Smażyć na głębokim oleju na złoty kolor.
    Banany z miodem
  4. Ułożyć banany na talerzu, skropić miodem, posypać migdałami lub sezamem. Serwować ciepłe.
    Banany z miodem
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *