Przejdź do treści

Bulion z makaronem Shirataki, tofu i grzybami Shitake

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Bulion z makaronem Shirataki, tofu i grzybami Shitake
Bulion z makaronem Shirataki, tofu i grzybami Shitake to wegetariańska, szybka do przygotowania zupa z dietetycznym makaronem. Sycąca ale niskokaloryczna, doskonała w diecie odchudzającej.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Do przybrania:
  • 1/2 płata wodorostów nori pokrojonego w paski szer. 1cm
  • 1 łyżka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Do przybrania:
  • 1/2 płata wodorostów nori pokrojonego w paski szer. 1cm
  • 1 łyżka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Grzyby shitake płuczemy i zalewamy wrzątkiem. Moczymy przez 20 minut a następnie kroimy w cienkie paski.
  2. Makaron Shirataki przelewamy wrzątkiem.
  3. Bulion zagotowujemy, wrzucamy czosnek i papryczkę chili w całości. Dodajemy grzyby shitake, sos sojowy, sake i przyprawę 7 smaków. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.
  4. Na patelni rozgrzewamy olej do smażenia z olejem sezamowym i obsmażamy krótko tofu na złoty kolor.
  5. Rozdzielamy do miseczek porcję makaronu, tofu i zalewamy gorącym bulionem. Posypujemy paseczki nori i szczypiorkiem. Danie serwujemy na gorąco.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *