Przepis na Chiński street food / Przepis internauty
Czas przygotowania | 20 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 2 szt. grzybów mun
- 150 g makaronu mie
- 1 cm świeżego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 1 szt. piersi kurczaka małej
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 2 szt. jajka
- 1/2 liścia kapusty pekińskiej dużego
- 20 g kiełków fasoli mung
Sos:
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 2 łyżeczki cukru brązowego
- 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków
- szczypta soli
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Dodatki do posypania:
- 1 garsć cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- 1 garść prażonej cebuli
Składniki
Sos:
Dodatki do posypania:
|
Sposób przygotowania
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (25)
- [+]Artykuły spożywcze (1558)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (27)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (162)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (86)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (6)
- Kuchnia koreańska (21)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (335)
- [+]Przybory kuchenne (146)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (14)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (35)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz