Wydrukuj przepis
Ciasteczka imbirowe / przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,87 / 23 oceny
Ciasteczka imbirowe to popularne w Chinach pachnące ciastka, szybkie i łatwe do przygotowania. Pyszna przekąska do herbaty lub kawy.
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Ingredients
125 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 1/4 łyżeczki sody szczypta soli 2 łyżki imbiru w proszku 1 łyżeczka cynamonu mielonego 60 g masła 1 szt. jajka 1 łyżka miodu płynnego
Ingredients
125 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 1/4 łyżeczki sody szczypta soli 2 łyżki imbiru w proszku 1 łyżeczka cynamonu mielonego 60 g masła 1 szt. jajka 1 łyżka miodu płynnego
Votes: 4
Rating: 3.5
You:
Rate this recipe!
Instructions
Piekarnik rozgrzać do 170st.
Do miski przesiać mąkę, cukier puder i dodać sodę, sól, imbir, cynamon i kawałki masła. Wymieszać aż masa zrobi się grudkowata.
Jajko rozmącić z miodem i stopniowo dodawać do masy, zagniatając.
Łyżeczkę moczyć w zimnej wodzie i kłaść niewielkie porcje na wysmarowaną tłuszczem blachę. Piec około 12-15 minut.
Ta strona używa ciasteczek - małych plików tekstowych, zapisywanych na Twoim komputerze. Zmień ustawienia przeglądarki, by je wyłączyć. Zgoda Szczegóły