Przejdź do treści

Grillowana kiełbaska po chińsku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Grillowana kiełbaska po chińsku
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
To danie to oczywiście żart. Polska kiełbasa w chińskiej marynacie, ale smakuje super. Mniam. Tym daniem można zaskoczyć znajomych na spotkaniu grillowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoba
Składniki
  • 1 szt. kiełbasa wieprzowa
  • 1 szt. cebuli
Marynata:
Czas przygotowania 15 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoba
Składniki
  • 1 szt. kiełbasa wieprzowa
  • 1 szt. cebuli
Marynata:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Kiełbaskę przeciąć wzdłuż a następnie każdą połówkę na dwie części (zdj. 1). Po stronie ze skórką, naciąć wzdłuż każdy kawałek (będą lepiej wchłaniały marynatę).
  2. Wymieszać składniki marynaty, polać nią kiełbaskę, odstawić na min. 30 min (można też marynować całą noc, wtedy kiełbaska będzie mocno przesycona marynatą).
  3. Cebulę pociąć w półplasterki.
  4. Grilować kiełbaskę i cebulę na średnim żarze obracając od czasu do czasu, aż będą ładnie przyrumienione (ok. 5-8 min). Gotowe.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *