Przejdź do treści

Jabłka w toffi

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Jabłka w toffi
Ocena ze starego portalu: 4.00 / 6 ocen
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Desery
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Desery
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Obierz i wydrąż jabłka. Potnij w dużą kostkę (każdą ćwiartkę potnij na 4 części).
  2. Mąkę i jajko włóż do miski i wymieszaj aż utworzy się rzadkie ciasto.
  3. Obtocz każdy kawałek jabłka i smaż w głębokim oleju aż stanie się brązowo złote. Osącz z tłuszczu i przełóż na talerzyk.
  4. Podgrzej 1 łyżkę oleju na patelni i dodaj cukier, podgrzewaj lekko mieszając aż cukier się rozpuści (uważaj żeby się nie przypalił po będzie gorzki). Delikatnie wymieszaj karmel z jabłkami dodaj sezam. Następnie zanurzaj jabłka w miseczce z zimną wodą aby cukrowa polewa zastygła. Po osączeniu jabłka są gotowe do spożycia.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *