Jogurtowy deser z mango to wykwintny indyjski deser. Do wykonania tego orzeźwiającego deseru najlepiej użyć bardzo gęstego jogurtu z pełnego mleka. Można zmodyfikować przepis dodając inne składniki np. orzeszki pistacjowe i inne owoce.
Owoc mango obrać ze skórki, pokroić na drobne kawałki i zmiksować.
Podgrzać mleko, wrzucić szafran i zaparzać (bez gotowania) przez 8-10 minut.
Do naczynia z jogurtem wsypać cukier, kardamon, szafran z mlekiem i zmiksowane kawałki mango. Wszystko dokładnie wymieszać dodając połowę ziaren granatu.
Wlać koktajl do pucharków. Na wierzchu udekorować kawałkami orzechów i ziarnami granatu (opcjonalnie). Podawać po schłodzeniu w lodówce.
Share this Recipe
Ta strona używa ciasteczek - małych plików tekstowych, zapisywanych na Twoim komputerze. Zmień ustawienia przeglądarki, by je wyłączyć.