Przepis na Kolorowe szaszłyki z piersi kurczaka
Czas przygotowania | 35 minut |
Czas oczekiwania | 2 godziny |
Porcje |
osoby |
Składniki
- 500 g piersi kurczaka
- 1 szt. papryki czerwonej
- 1 szt. papryki żółtej
Marynata:
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka mirinu
- 1/2 łyżki octu ryżowego
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty lub posiekany
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
Dodatki:
- 1 łyżka sezamu białego uprażonego na patelni, do posypania szaszłyków
- trochę sosu chili do polania potrawy (opconalnie)
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Przybory:
Składniki
Marynata:
Dodatki:
Przybory: |
Sposób przygotowania
- Paprykę przekroić, wydrążyć nasiona i pokroić w kwadraty 2 x 2 cm.
- Składniki marynaty zmieszać z sobą i zalać mięso. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
- Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie przez przynajmniej godzinę, aby nie przypalały się w trakcie pieczenia.
- Po tym czasie, na patyczki nadziewać kawałki mięsa na przemian z kawałkami papryki.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (14)
- [+]Artykuły spożywcze (1564)
- [+]Kuchnia chińska (333)
- [+]Kuchnia japońska (164)
- [+]Kuchnia tajska (175)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (20)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (14)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (36)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz