Przejdź do treści

Krewetki w miodzie z makaronem ryżowym

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Krewetki w miodzie z makaronem ryżowym (by Magda Klimczak)
Krewetki w miodzie z makaronem ryżowym to pyszne i błyskawiczne w przygotowaniu danie. Duże krewetki w słodko-słonym sosie z dodatkiem tasiemek ryżowych. Takie genialnie proste dania z kilku pysznych składników to kwintesencja chińskiego gotowania. Magda użyła do smażenia masła bo krewetki najlepiej smakują właśnie na maśle. Jeżeli zastosujesz do smażenia masło to nie rozgrzewaj zbyt mocno woka, żeby nie spalić tego smacznego ale niezbyt odpornego na gorąco tłuszczu. Krewetki w miodzie z makaronem ryżowym możemy zaserwować jako lekki obiad, przekąskę lub element kilkudaniowego chińskiego posiłku.
Głosów: 29
Ocena: 4.79
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Do posypania:
  • 1 łyżka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
Czas przygotowania 25 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Do posypania:
  • 1 łyżka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
Głosów: 29
Ocena: 4.79
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki marynaty łączymy. Zalewamy krewetki i marynujemy min. 30 min.
  2. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją z opakowania.
  3. W woku na średnim ogniu rozgrzewamy masło i smażymy mieszając krewetki ok. 3 minuty. Dodajemy makaron i pozostałą marynatę. Całość smażymy kolejną minutę, podajemy posypane dymką.
    Krewetki w miodzie z makaronem ryżowym
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *