Przejdź do treści

Kurczak chop suey / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak chop suey
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Spotkałam się już z niezwykle różnymi przepisami, które miały w nazwie człon chop suey :)) każdy inny - przedstawiam mój ulubiony:)) potrawę robię również z cukinią:) Wspaniale smakują także warzywa przyrządzone w taki sposób:))) Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 30
Porcje
osoby
Składniki
  • 2 szt. piersi kurczaka podwójnej
  • 2 paczki kiełków fasoli mung świeżych lub z zalewy
  • 1 szt. cebuli pokrojonej w piórka
  • 2 łyżki oleju
  • kilka kropel oleju sezamowego do skropienia
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1 łyżką wody
Sos:
Marynata:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Czas oczekiwania 30
Porcje
osoby
Składniki
  • 2 szt. piersi kurczaka podwójnej
  • 2 paczki kiełków fasoli mung świeżych lub z zalewy
  • 1 szt. cebuli pokrojonej w piórka
  • 2 łyżki oleju
  • kilka kropel oleju sezamowego do skropienia
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wymieszanej z 1 łyżką wody
Sos:
Marynata:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Kurczaka marynować 20 minut lub dużej. Następnie obsmażyć na oleju.
  2. Dorzucić do niego cebulę, chwilę smażyć, następnie dorzucić kiełki i dodać sos, dusić chwilę, tak aby odrobinę zmiękły.
  3. Skropić olejem sezamowym i zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą:)))
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *