Przejdź do treści

Kurczak curry

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak curry
Ocena ze starego portalu: 4,74 / 4 oceny
Bardzo łatwe danie stir-fry doprawione przyprawą curry z fajnym dodatkiem - przesmażonymi kostkami ziemniaka. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szt. piersi kurczaka (ok. 400 gram)
  • 1 szt. ziemniaka pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1/2 szt. cebuli posiekanej
Przyprawy:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 1 szt. piersi kurczaka (ok. 400 gram)
  • 1 szt. ziemniaka pokrojonego w 1 cm kostkę
  • 1/2 szt. cebuli posiekanej
Przyprawy:
Dodatek:
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Kurczaka pokroić w 1 1/2 cm kostkę.
  2. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Mieszając smażyć kurczaka 2 min. Wyjąć na talerz.
  3. W wok ponownie rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć kawałki ziemniaka, od czasu do czasu mieszając aż się ładnie zarumieni.
  4. Dodać cebulę, mieszając smażyć jeszcze 30 sek. Dodać przyprawy, dobrze wymieszać. Dodać kurczaka. Smażyć jeszcze kilkanaście sekund. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis