Przejdź do treści

Kurczak w żółtym sosie curry / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak w żółtym sosie curry / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Kurczak w żółtym sosie curry to bardzo proste i smaczne tajskie danie. Kawałki kurczaka w głębokim sosie z mleka kokosowego i tajskiej żółtej pasty curry najlepiej smakują z gotowanym ryżem jaśminowym.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Dodatek:
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Do woka wlać puszkę mleka kokosowego i dodać pastę curry, co jakiś czas mieszać do momentu aż zacznie się gotować.
  2. Kurczaka pokrojonego w paseczki wrzucić do garnka, dodać łyżkę sosu rybnego i cukier, gotować kilka minut aż kurczak będzie gotowy.
  3. Na koniec wrzucić pędy bambusa i gotować wszystko jeszcze z 5 minut, spróbować, ewentualnie dosolić. Gotowe. Podawać z ryżem jaśminowym. Smacznego!!!
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *