Przejdź do treści

Kurczak z chili

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kurczak z chili
Ocena ze starego portalu: 4,70 / 20 ocen
Kurczak z chili to świetna i bardzo szybka do wykonania pikantna potrawa o wytrawnym słono-kwaśnym smaku. Ulubione danie mojej żony. Polecam. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Ciasto:
  • 1 szt. białka jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sos:
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Ciasto:
  • 1 szt. białka jajka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Sos:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Kurczaka pokroić w 1 1/2 cm kostkę. Mięso wymieszać z winem ryżowym, odstawić na 15 min.
    Kurczak z chili
  2. Wymieszać składniki sosu, odstawić. Roztrzepać dobrze białko z mąką ziemniaczaną. Dodać do mięsa, dokładnie wymieszać.
    Kurczak z chili
  3. Mocno rozgrzać olej, wrzucić kurczaka, nie ruszać przez kilkadziesiąt sekund, żeby kurczak z białkiem dobrze się przysmażył, następnie rozmieszać i znowu zostawić na trochę, tak powtarzać kilka razy aż kurczak będzie cały usmażony.
    Kurczak z chili
  4. Wlać sos, dobrze wymieszać, żeby sos pokrył wszystkie kawałki mięsa. Serwować od razu z ryżem jaśminowym.
    Kurczak z chili
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *