Przejdź do treści

Kwas (zupa z kwasu po kiszonej kapuście) / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kwas (zupa z kwasu po kiszonej kapuście) / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Zupa z kwasu po kiszonej kapuście z suszonymi prawdziwkami. Właściwie to nie jest to danie orientalne ale za to bardzo zdrowe:)
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 5 szt. grzybów suszonych najlepiej prawdziwków
  • 1 litr kwasu z kiszonej kapusty
  • 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 1 łyżka mąki pszennej przesmażonej na maśle na złoto
  • 1 szt. cebuli posiekanej, przesmażonej na maśle na złoto
Rodzaj dania Zupy
Kuchnia Inne kuchnie
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 5 szt. grzybów suszonych najlepiej prawdziwków
  • 1 litr kwasu z kiszonej kapusty
  • 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej
  • 1 łyżka mąki pszennej przesmażonej na maśle na złoto
  • 1 szt. cebuli posiekanej, przesmażonej na maśle na złoto
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Grzyby namoczyć w szklance wody.
  2. Kwas zagotować, dodać grzyby chwilę pogotować. Dodać kaszę i gotować do miękkości.
  3. Pod koniec gotowania dodać podprażoną mąką, a na koniec okrasić podsmażoną cebulką. Zupa powinna być kwaskowa zawiera sporo witaminy C
Udostępnij ten przepis