Ocena ze starego portalu: 4,29 / 7 ocen
Ostra zupa z owocami morza to pikantna, lekko kwaśna zupa z kilkoma rodzajami owoców morza. Dla mnie super. Ośmiorniczki nawet po przecięciu na pół mogą wydawać się za duże jak na jeden kęs, jednak po ugotowaniu kilkukrotnie się kurczą. Podana z miseczką ryżu jaśminowego stanowi samodzielny, pożywny posiłek.
        Ostra zupa z owocami morza to pikantna, lekko kwaśna zupa z kilkoma rodzajami owoców morza. Dla mnie super. Ośmiorniczki nawet po przecięciu na pół mogą wydawać się za duże jak na jeden kęs, jednak po ugotowaniu kilkukrotnie się kurczą. Podana z miseczką ryżu jaśminowego stanowi samodzielny, pożywny posiłek.
| Prep Time | 20 minut | 
| Servings | 
         osoby     | 
        
    Ingredients
    
                - 100 g krewetek Black Tiger obranych, rozmiar 31-40
- 200 g ośmiorniczek Baby
- 100 g małży bez skorup
- 3 szklanki bulionu wykonany wg. przepisu lub w proszku
        Przyprawy:    
                - 1 łyżka sosu rybnego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 1/2 łyżki czarnego octu ryżowego
- 2 łyżeczki cukru trzcinowego
- 1 1/2 łyżeczki oleju chili lub
- 1 1/2 łyżeczki sosu chili
        Dodatek:    
                - kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
| 
 
 
        
    Ingredients
     
 
        Przyprawy:     
 
        Dodatek:     
 | 
        
    Instructions
    
                
        
    Share this Recipe
    
                
 
        
