Przepis na Patelnia Xian z kolorowymi warzywami
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Wegetariańskie danie w wykonaniu Kasi, wykonane dla naszej koleżanki Moni na jej urodziny. 90% czasu w przygotowaniu tej potrawy to cięcie składników. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Wegetariańskie danie w wykonaniu Kasi, wykonane dla naszej koleżanki Moni na jej urodziny. 90% czasu w przygotowaniu tej potrawy to cięcie składników. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Czas przygotowania | 1 godzina |
Porcje |
osoby
|
Składniki
Warzywa:
- 1 szt. cebuli pokrojonej w plasterki
- 1 szt. marchewki pociętej w zapałkę
- 100 g pędów bambusa pociętych w słupki
- 1/2 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
- 100 g pieczarek pokrojonych w plasterki
- 1 szt. pora cienkiego, pokrojonego w 1/2 cm plasterki
- 100 g kukurydzy z puszki
- 100 g zielonego groszku
- 100 g kiełków fasoli mung
- 4 szt. grzybów mun pokrojonych w cienkie paski
Pozostałe składniki:
- 1/2 szklanki bulionu warzywnego w wersji wegetariańskiej
- 2 łyżki mąki kukurydzianej wymieszanej z małą ilościa wody
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżeczki przyprawy curry
- 1/2 łyżeczki sosu chili
- 3 łyżki oleju do smażenia
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego
Składniki
Warzywa:
Pozostałe składniki:
Dodatek:
|
Sposób przygotowania
- Mąkę kukurydzianą wymieszać z niewielką ilością wody, dodać do warzyw i zagotować.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Herbaty (14)
- Promocja (13)
- [+]Artykuły spożywcze (1947)
- [+]Kuchnia chińska (442)
- Sosy chińskie (41)
- Olej, ocet, pasty (15)
- Makaron, ryż, mąka (34)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (26)
- Warzywa, owoce (25)
- Tofu, gluten, grzyby (18)
- Ryby, owoce morza, glony (9)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (26)
- Herbata, napoje (18)
- [+]Kuchnia japońska (194)
- Sosy japońskie (18)
- Przyprawy japońskie, miso (24)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (5)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (7)
- Warzywa, grzyby, tofu (16)
- Herbata, panko, inne (10)
- [+]Kuchnia tajska (231)
- Sosy (24)
- Ryż, makaron, mąka (25)
- Pasty, przyprawy (35)
- Warzywa, owoce, grzyby (13)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (90)
- Przyprawy indyjskie (26)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (8)
- Kuchnia koreańska (24)
- Kuchnia filipińska (5)
- Inne kuchnie (26)
- [+]Kuchnia chińska (442)
- [+]Przybory kuchenne (167)
- Patelnia wok (21)
- Akcesoria do woków (11)
- Noże, tasaki, osełki (20)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (5)
- Gorące talerze, hot pot (4)
- [+]Pałeczki, maty, inne (16)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (8)
- Wyprzedaże (9)
- Produkty do sushi (40)
- Produkty OrientCook i KATTO (31)
- Inne (2)
Dodaj komentarz