Przejdź do treści

Pierś kurczaka w 5 smakach z ogórkiem

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pierś kurczaka w 5 smakach z ogórkiem
Pierś kurczaka w 5 smakach z ogórkiem to łagodne w smaku danie z kurczaka doprawione chińską przyprawą 5 smaków, które warto podać z innymi pikantnymi daniami chińskimi lub z ostrym dodatkiem takim jak kimchi.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatki:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Sos:
Dodatki:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mięso pokroić w kostkę o boku 1 cm, dokładnie wymieszać z marynatą.
    Pierś kurczaka w 5 smakach z ogórkiem
  2. Ogórek także pokroić w kostkę 1 cm.
  3. Olej rozgrzać w woku, dodać imbir i czosnek, smażyć 30 sekund, dodać kurczaka i smażyć mieszając aż mięso zmieni kolor.
  4. Dodać pokrojonego ogórka i sos, smażyć mieszając 1 minutę.
    Pierś kurczaka w 5 smakach z ogórkiem
  5. Dodać mąkę kukurydzianą rozrobioną wodą i olej sezamowy, mieszając smażyć jeszcze chwilę (20-30 sek). Podawać natychmiast z ugotowanym ryżem jaśminowym.
    Pierś kurczaka w 5 smakach z ogórkiem
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *