Przejdź do treści

Pierś kurczaka z orzeszkami ziemnymi / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Pierś kurczaka z orzeszkami ziemnymi
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Pierś kurczaka z orzeszkami ziemnymi to danie z panierowanych kawałków kurczaka w gęstym, pikantnym sosie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Marynata:
Dodatek:
Rodzaj dania Dania główne
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Sos:
Marynata:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mięso pokroić w kostkę wielkości 2 cm. Składniki marynaty połączyć, dodać do mięsa i odstawić na 30 min.
  2. Potem połączyć w osobnym naczyniu mąkę i białko, rozmieszać na ciasto.
  3. Następnie ciasto wymieszać z mięsem tak by je pokryło.
  4. Imbir i czosnek posiekać na małe kawałki. Szalotkę pociąć na kawałki 2cm. Chili pokruszyć. Orzeszki prażyć na patelni bez tłuszczu, aż się przyrumienią.
  5. Rozgrzać olej w woku. Chili, imbir i czosnek zeszklić, ciągle mieszając.
  6. Dodać kostki mięsa i smażyć 1 minutę. Dodać posiekaną dymkę, smażyć z mieszaniem ok. 1 min. aż mięso będzie dobre.
  7. Dodać sos, dalej dusić ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Pod koniec dołożyć orzeszki ziemne. Podawać z ryżem.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *