Przejdź do treści

Rosołek z makaronem sojowym / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Rosołek z makaronem sojowym / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Rosołek po chińsku z makaronem sojowym, który polecam jest przepyszny.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Zupy
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Przygotować makaron wg przepisu.
  2. Zagotować bulion, dodać skrzydełka i marchew (nie kroić).
  3. Pieczarki pokroić w cienkie plastry i smażyć na na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Dodać do bulionu.
  4. Cebulę pokroić w piórka i smażyć smażyć na na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor. Dodać do bulionu. Całość gotować ok. 2 min na małym ogniu.
  5. Pierś z kurczaka pokroić cienkie paski i wrzucać pojedynczo do gotującego się bulionu. Gotować ok. 5 min.
  6. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dla lubiących polecam dodać niewielką ilość startego imbiru. Podawać w miseczkach z makaronem sojowym.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *