Przejdź do treści

Ryba kokosowo-imbirowa z ryżem / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Ryba kokosowo-imbirowa z ryżem
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Połączenie smaku kokosa, imbiru, kolendry i bazylii daje miły i elegancki efekt. Czosnkowy i pieprzny posmak to dodatkowa nuta rozkoszy. Wszystko subtelnie i delikatnie pachnie. I wygląda.. Polecam...
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Dania główne
Kuchnia Kuchnia tajska
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Pokrój rybę na niezbyt duże kawałki i wrzuć do gotującego się bulionu. Gotuj ok. 2 min.
  2. Wyjmij rybę z bulionu (pilnuj żeby się nie rozgotowała).
  3. Do woka wlej olej, dodaj cebulę. Smaż ciągle mieszając przez 2 minuty.
  4. Dodaj do cebuli imbir. Zalej 1 chochlą bulionu. Dodaj mleko kokosowe, rozgnieciony czosnek i ryż, wymieszaj. Dodaj rybę. Dodaj połowę bazylii i kolendry (resztę zostaw do dekoracji) Przypraw odrobiną pieprzu.
  5. Dekoruj na talerzu listkami bazylii i kolendry.
Udostępnij ten przepis