Przepis na Schab po chińsku / Przepis internauty
Głosów: 3
Ocena: 4
Twoja ocena:
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 45 minut |
Czas oczekiwania | 20 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 2 szt. kotletów schabowych (ok. 1 cm grubości)
- 1 szt. papryki czerwonej
- 1 szt. papryki zielonej
- 1/2 pęczka cebuli dymki
- 1 cm. świeżego imbiru
- kilka grzybów mun
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 szklanka bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
Marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 kieliszek wódki
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Dodatek:
- 1 1/2 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Składniki
Marynata:
Dodatek:
|
Głosów: 3
Ocena: 4 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Schab pokroić na cienkie paski
- Z sosu sojowego, wódki, przyprawy 5 smaków, 3 łyżek oleju i mąki ziemniaczanej zrobić marynatę, włożyć do niej paski schabu, dokładnie wymieszać i zostawić w cieple na ok. 20 min
- Papryki pokroić na cienkie paski, cebulę w piórka, szczypior dymki na kawałki 2 cm, imbir na plasterki, grzybki mun gotować 5 minut, następnie pokroić w paski.
- W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić imbir i chwilę podsmażyć, dodać zamarynowany schab i smażyć 2-3 min ciągle mieszając.
- Dodać pozostałe składniki i smażyć kolejne 3 min.
- Dolać rosołek i dusić do zgęstnienia sosu.
- Ugotowany ryż ułożyć na środku ogrzanego talerza a na to gotowe danie.
Udostępnij ten przepis
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- Akcesoria kuchenne (23)
- Grzyby (9)
- Herbaty i napoje (28)
- Makarony (38)
- Mąki i panierki (17)
- Moździerze (6)
- Noże (12)
- Oleje i octy (18)
- Owoce i warzywa (37)
- Parowniki bambusowe, hot poty (14)
- Pasty (52)
- Produkty do sushi (51)
- Produkty kokosowe (10)
- Przyprawy (61)
- Ryby i Owoce morza (9)
- Ryż (20)
- Słodycze i przekąski (34)
- Sosy (94)
- Tasaki (8)
- Tofu, wodorosty, glony (22)
- [+]Woki, patelnie (40)
- Indukcja (6)
- Maszynowe (4)
- Ręcznie Kute (10)
- Zupy, dania instant, buliony (27)
- Promocja (11)
- [+]Artykuły spożywcze (2243)
- [+]Kuchnia chińska (522)
- Sosy chińskie (53)
- Olej, ocet, pasty (19)
- Makaron, ryż, mąka (37)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (30)
- Warzywa, owoce (29)
- Tofu, gluten, grzyby (20)
- Ryby, owoce morza, glony (10)
- Dania gotowe, przystawki (8)
- Przekąski, słodycze (29)
- Herbata, napoje (24)
- [+]Kuchnia japońska (223)
- Sosy japońskie (22)
- Przyprawy japońskie, miso (27)
- Makaron japoński, mąka (16)
- Ryż do sushi (7)
- Wodorosty wakame, kombu, me hijiki, nori (8)
- Warzywa, grzyby, tofu (18)
- Herbata, panko, inne (11)
- [+]Kuchnia tajska (258)
- Sosy (27)
- Ryż, makaron, mąka (26)
- Pasty, przyprawy (42)
- Warzywa, owoce, grzyby (15)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (18)
- [+]Kuchnia indyjska (96)
- Przyprawy indyjskie (28)
- Pasty, pikle (11)
- Ryż, placki, mąka, fasola (9)
- Kuchnia koreańska (29)
- Kuchnia filipińska (7)
- Inne kuchnie (32)
- [+]Kuchnia chińska (522)
- [+]Przybory kuchenne (199)
- Mata do sushi (2)
- Patelnia wok (23)
- Akcesoria do woków (13)
- Noże, tasaki, osełki (22)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (8)
- Gorące talerze, hot pot (5)
- [+]Pałeczki, maty, inne (16)
- Zestawy orientalne (10)
- Wyprzedaże (19)
- Produkty do sushi (46)
- Produkty OrientCook i KATTO (35)
Dodaj komentarz