Przepis na Schab po chińsku / Przepis internauty
Głosów: 3
Ocena: 4
Twoja ocena:
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania | 45 minut |
Czas oczekiwania | 20 minut |
Porcje |
osoby
|
Składniki
- 2 szt. kotletów schabowych (ok. 1 cm grubości)
- 1 szt. papryki czerwonej
- 1 szt. papryki zielonej
- 1/2 pęczka cebuli dymki
- 1 cm. świeżego imbiru
- kilka grzybów mun
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 szklanka bulionu przygotowanego wg. przepis lub z proszku
Marynata:
- 3 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 kieliszek wódki
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
Dodatek:
- 1 1/2 szklanki ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Składniki
Marynata:
Dodatek:
|
Głosów: 3
Ocena: 4 Twoja ocena:
Rate this recipe!
|
Sposób przygotowania
- Schab pokroić na cienkie paski
- Z sosu sojowego, wódki, przyprawy 5 smaków, 3 łyżek oleju i mąki ziemniaczanej zrobić marynatę, włożyć do niej paski schabu, dokładnie wymieszać i zostawić w cieple na ok. 20 min
- Papryki pokroić na cienkie paski, cebulę w piórka, szczypior dymki na kawałki 2 cm, imbir na plasterki, grzybki mun gotować 5 minut, następnie pokroić w paski.
- W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić imbir i chwilę podsmażyć, dodać zamarynowany schab i smażyć 2-3 min ciągle mieszając.
- Dodać pozostałe składniki i smażyć kolejne 3 min.
- Dolać rosołek i dusić do zgęstnienia sosu.
- Ugotowany ryż ułożyć na środku ogrzanego talerza a na to gotowe danie.
Udostępnij ten przepis
Koszyk
0 rzeczy - 0,00 zł
Brak produktów w koszyku.
Znajdź produkt lub przepis
Kategorie produktów
- PROMOCJA TYGODNIA (13)
- [+]Artykuły spożywcze (1533)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- Sosy chińskie (32)
- Olej, ocet, pasty (9)
- Makaron, ryż, mąka (24)
- Chińskie przyprawy, bulion, cukier (22)
- Warzywa, owoce (22)
- Tofu, gluten, grzyby (17)
- Ryby, owoce morza, glony (8)
- Dania gotowe, przystawki (5)
- Przekąski, słodycze (11)
- Herbata, napoje (8)
- [+]Kuchnia japońska (160)
- [+]Kuchnia tajska (173)
- Sosy (20)
- Ryż, makaron, mąka (19)
- Pasty, przyprawy (22)
- Warzywa, owoce, grzyby (9)
- Mleko kokosowe, słodycze, inne (15)
- [+]Kuchnia indyjska (84)
- Przyprawy indyjskie (25)
- Pasty, pikle (12)
- Ryż, placki, mąka, fasola (5)
- Kuchnia koreańska (20)
- Kuchnia filipińska (4)
- Inne kuchnie (18)
- [+]Kuchnia chińska (329)
- [+]Przybory kuchenne (144)
- Patelnia wok (19)
- Akcesoria do woków (9)
- Noże, tasaki, osełki (13)
- Moździerze (6)
- Parowniki, garnki do ryżu (7)
- Gorące talerze, hot pot (3)
- [+]Pałeczki, maty, inne (14)
- Mata do sushi (3)
- Pałeczki do sushi (3)
- Zestawy orientalne (2)
- Produkty do sushi (34)
- Produkty OrientCook i KATTO (23)
Dodaj komentarz