Przejdź do treści

Schab po chińsku / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Schab po chińsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 8 oceny
Smaczne, łatwe i tanie danie chińskie.
Głosów: 3
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 45 minut
Czas oczekiwania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Czas przygotowania 45 minut
Czas oczekiwania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Dodatek:
Głosów: 3
Ocena: 4
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Schab pokroić na cienkie paski
  2. Z sosu sojowego, wódki, przyprawy 5 smaków, 3 łyżek oleju i mąki ziemniaczanej zrobić marynatę, włożyć do niej paski schabu, dokładnie wymieszać i zostawić w cieple na ok. 20 min
  3. Papryki pokroić na cienkie paski, cebulę w piórka, szczypior dymki na kawałki 2 cm, imbir na plasterki, grzybki mun gotować 5 minut, następnie pokroić w paski.
  4. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić imbir i chwilę podsmażyć, dodać zamarynowany schab i smażyć 2-3 min ciągle mieszając.
  5. Dodać pozostałe składniki i smażyć kolejne 3 min.
  6. Dolać rosołek i dusić do zgęstnienia sosu.
  7. Ugotowany ryż ułożyć na środku ogrzanego talerza a na to gotowe danie.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *