Przejdź do treści

Skrzydełka w miodzie / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Skrzydełka w miodzie
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Takie skrzydełka są idealną przystawką. Można również zwiększyć proporcje i podawać z ryżem jako danie główne.
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 2
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Skrzydełka kurze dzielimy (w stawach) na 3 części, ostatnie, końcowe części odrzucamy.
  2. Pocięte skrzydełka należy ułożyć w garnku, zalać zimną wodą a następnie zagotować. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień i gotować jeszcze 10 minut. Skrzydełka należy odcedzić i osuszyć, najlepiej delikatnie ręcznikiem papierowym.
  3. Imbir i czosnek obieramy i drobno siekamy.
  4. Miód przesmażamy na oleju.
  5. Obgotowane skrzydełka ponownie umieszczamy w garnku, dodajemy bulion, wino, czosnek z imbirem, sos sojowy, przesmażony miód i dokładnie mieszamy (uważając by skrzydełka się nie rozpadły). Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Przez ostatnie 10 minut należy często wstrząsać garnkiem aby sos się nie przypalił.
  6. Układamy na półmisku i polewamy sosem. Smacznego!
Udostępnij ten przepis