Przejdź do treści

Smażony ryż po chińsku / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Smażony ryż po chińsku / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Smażony ryż jest świetnym dodatkiem do dań z mięsem, ryba, owocami morza itp.
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Przekąski
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Rodzaj dania Przekąski
Czas przygotowania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzać olej w woku, wrzucić cebulę i podsmażyć na brązowo.
  2. Na innej patelni usmażyć rozbełtane jajko na omlet, a następnie pokroić je na małe paski.
  3. Do woka wrzucić resztę składników (oprócz ryżu i jajka) i smażyć przez 5 minut, aż marchewka nieco zmięknie.
  4. Na koniec dodać ryż i paski jajka, dokładnie wymieszać i jeszcze smażyć przez 5 minut do całkowitego podgrzania potrawy. Na samym końcu doprawić pieprzem.
Udostępnij ten przepis
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *