Przepis na Szaszłyki wieprzowe z kasztanami wodnymi

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Szaszłyki wieprzowe z kasztanami wodnymi
Ocena ze starego portalu: 4,80 / 5 ocen
Chińska wersja szaszłyków wieprzowych. Zastosowanie kasztanów powoduje, że szaszłyki są wyjątkowo chrupkie. Smakują zabójczo, podane na przyjęciu (nie koniecznie chińskim) zagwarantują wam opinie kucharza doskonałego :). Porada: krojenie i nabijanie kasztanów wymaga dużej ostrożności ponieważ są bardzo kruche i mogą się rozpadać, ale po kilku niepowodzeniach powinniście nabrać wprawy. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 45 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Ciasto:
  • 4 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 1/2 łyżki wina ryżowego
  • 1 szt. jajka
Dodatek:
Czas przygotowania 45 minut
Czas oczekiwania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Ciasto:
  • 4 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 1/2 łyżki wina ryżowego
  • 1 szt. jajka
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mięso i wędlinę pokroić w cienkie plasterki. Każdy kasztan pokroić na 3 plasterki.
  2. Nabijać na patyki do szaszłyków mięso, szynkę, kasztan wodny i tak dalej.
  3. Szaszłyki nie powinny być za długie bo nie zmieszczą się do woka (moje miały ok. 10 cm)
  4. Gotowe szaszłyki polać marynatą i odstawić na 30 min.
  5. Składniki ciasta dokładnie wymieszać. Szaszłyki obtaczać w cieście i smażyć na głębokim oleju aż się ładnie zarumienią.
  6. Usmażone szaszłyki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Danie gotowe.
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.