Przejdź do treści

Wątróbka smażona z makaronem Soba i warzywami

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wątróbka smażona z makaronem Soba i warzywami
Wątróbka smażona z makaronem Soba i warzywami to smaczne, zdrowe i pożywne danie. Przy przygotowaniu tej potrawy pamiętajmy aby wątróbkę smażyć krótko i nie solić jej wcześniej. W innym wypadku stanie się łykowata i twarda.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Czas przygotowania 30 minut
Czas oczekiwania 20 minut
Porcje
osoby
Składniki
Marynata:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Wątróbkę opłukać i pokroić wzdłuż w cienkie paski.
    Wątróbka smażona z makaronem Soba i warzywami
  2. Wszystkie składniki marynaty wymieszać z sobą i zalać wątróbkę. Odstawić na przynajmniej 20 minut w chłodne miejsce.
  3. Ugotować makaron wg. przepisu na opakowaniu.
  4. Wyjąć mięso z marynaty, odsączyć i obtoczyć w niewielkiej ilości mąki pszennej.
  5. Rozgrzać wok, wlać 2 łyżki oleju, wrzucić warzywa i grzyby. Smażyć mieszając 3-4 minuty, następnie przełożyć na talerz.
    Wątróbka smażona z makaronem Soba i warzywami
  6. W woku rozgrzać ponownie 2 łyżki oleju, wrzucić wątróbkę, smażyć mieszając 4 minuty.
    Wątróbka smażona z makaronem Soba i warzywami
  7. Dodać usmażone warzywa z grzybami i kiełki fasoli mung, dolać pozostałą marynatę, wrzucić makaron i doprawić ewentualnie solą do smaku. Gotować krótko aż wszystkie składniki się podgrzeją.
    Wątróbka smażona z makaronem Soba i warzywami
  8. Podawać potrawę posypaną posiekaną dymką.
    Wątróbka smażona z makaronem Soba i warzywami
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *