Przejdź do treści

Wieprzowina po syczuańsku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Wieprzowina po syczuańsku
Ocena ze starego portalu: 4,90 / 10 ocen
Wieprzowina po syczuańsku to danie dla tych, którzy nie lubią przesiadywać długo w kuchni podczas przygotowywania posiłku. Szybka potrawa przyrządzona metodą stir-fry. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 400 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
  • 1 szt. marchewki pociętej w zapałki
  • 3 szt. cebuli dymki sam szczypior, pociety w 3 cm kawałki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
Sos:
Dodatek:
Czas przygotowania 30 minut
Porcje
osoby
Składniki
  • 400 g polędwiczki wieprzowej
  • 1 szt. papryki czerwonej pociętej w paski
  • 1 szt. marchewki pociętej w zapałki
  • 3 szt. cebuli dymki sam szczypior, pociety w 3 cm kawałki
  • 3 łyżki oleju do smażenia
Sos:
Dodatek:
Głosów: 1
Ocena: 5
Twoja ocena:
Rate this recipe!
Sposób przygotowania
  1. Mięso pociąć w cienkie paski.
    Wieprzowina po syczuańsku
  2. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, smażyć warzywa 1,5-2 min cały czas mieszając Wyjąć wszystko na talerz.
    Wieprzowina po syczuańsku
  3. W woku rozgrzać ponownie 2 łyżki oleju. Włożyć mięso i smażyć mieszając aż zmieni kolor (ok 1-1,5 min).
    Wieprzowina po syczuańsku
  4. Dodać do woka usmażone warzywa i sos, wymieszać, smażyć jeszcze 15 sek. Danie gotowe.
    Wieprzowina po syczuańsku
Udostępnij ten przepis

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *